Hennie Knoop

Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik last van mijn schouder. Hele simpele bewegingen zoals het afnemen van de tafel, werden pijnlijk. Vanwege mijn werk als o.a. masseur, dacht ik al gauw aan een verkeerde belasting van mijn lichaam.

Nu heb ik gedurende mijn leven vrijwel altijd gesport. Niet op topniveau maar toch variërend van 1 tot perioden van 3 keer per week. Dus mijn idee was om het probleem aan te pakken door met een Personal Trainer te gaan kijken hoe ik mijn spieren kon gaan versterken om de belastingen van mijn werk als masseur beter op te kunnen vangen. Zo kwam ik bij Jauke.

Allereerst luisterde hij naar mijn klachten. Vroeg naar mijn leefgewoonten, wat voor werk ik deed, welke sport en uiteraard naar allerhande andere eigenaardigheden die ik nu eenmaal heb. Zoals hoe een hekel ik heb aan cardio. Ik noem mijzelf dus ook wel eens een luie sporter. Ik ga niet graag tot het uiterste. Affijn, na de inventarisatie ging Jauke met mij aan de slag.

Hij observeerde mijn houding tijdens de door hem gegeven oefeningen. Bekeek mijn sterke en zwakke punten en kwam erachter dat ik een overduidelijk krachtsverschil had tussen links en rechts. Simpel uitgelegd, haalde ik de kracht niet meer vanuit de schouderspieren maar door de schouder volledig op slot te zetten.

Na ongeveer vier trainingen van 1 uur, inclusief allerlei tips met betrekking tot mijn houding, waren mijn schouderklachten volledig verdwenen. Het trainen met Jauke beviel mij zo goed dat ik vervolgens nog enkele weken ben doorgegaan om het uiteindelijk met tegenzin toch maar af te gaan bouwen.

Wat schetst mijn verbazing. Gedurende deze periode begint het mijn omgeving op te vallen dat ik niet meer met mijn rug en nek knap. Dit deed ik bijna mijn hele leven al en is al zo met mij vergroeid dat ik het zelfs onbewust deed. Ik ben er vervolgens bewust eens op gaan letten en inderdaad voelde ik de behoefte om te “knappen” totaal niet meer. Zelfs mijn chiropractor heeft contact opgenomen met Jauke om te horen wat hij precies met mij had gedaan om dit resultaat te krijgen.

Tot op de dag van vandaag verbaas ik mij nog steeds over het effect van een goede training bij een goede trainer die oprecht naar je luistert en rekening houdt met jou als persoon zowel op het gebied van de training als ook de omstandigheden waar je mee te maken hebt. Ik raad hem nog altijd aan bij mijn eigen klanten zodra ik vermoed dat een goede training gewenst is.


Marinda de Raaf

Maar toen kwam ik bij FIT by Jauke............

Na zo'n 2 jaar bij de fysiotherapeut te zijn geweest gaf ik de moed bijna op. Zou ik nog wel van mijn klachten afkomen? Maar toen kwam ik bij FIT by Jauke. Hij heeft mij in 3 maanden tijd meer geholpen dan de fysiotherapeut in 3 jaar. Na de eerste 2 keer voelde ik al een duidelijk verschil. Alles voelde veel soepeler. Ook kwam het niet in een paar dagen terug. Nu ben ik 2 maanden verder en alles voelt nog steeds goed en soepel aan. Mijn rugklachten zijn sterk verminderd. Ik ben leniger en sterker in mijn rug. knieklachten ( waarvoor ik al 4 jaar bij de fysiotherapeut loop) zijn verbazingwekkend verminderd. Ook is mijn migraine zo goed als weg.

Dus iedereen die hier ook van af wil raad ik FIT by Jauke aan.


Greet Teekens

Na jaren nek-en schouderklachten bij Fit by Jauke advies gevraagd. In overleg met hem heb ik ca. 6/8 weken oefeningen gedaan en ga elke dinsdagavond naar pilatus. Nu 2 behandelingen gehad en ik voel duidelijk verbetering, durf het bijna niet geloven dat het beter gaat. Na zoveel jaren vaak hoofdpijn en last van mijn nek hoop ik dat dit gaat werken. Jauke, bedankt dat je me hebt kunnen helpen.


Dick Ottens

Emmen, september 2016
Nog één keer een echte uitdaging !!!!
Na ruim 30 jaar aan duursport te hebben gedaan waarvan triathlons, marathons en grotere afstanden te hebben gelopen, was er voor mij als 60 plusser nog één wens en uitdaging.
De diepste marathon van de wereld, 700 meter diep, in een voormalige kalizoutmijn had ik al een keer volbracht. De wens en uitdaging die ik nog had staan was, nog eens een echte bergmarathon te lopen. De keus viel op de bekende en mooiste van Europa, ook wel eens de mooiste van de wereld genoemd de “ Jungfrau Marathon” in Zwitserland (Interlaken) op naar de ruim 2100 meter hoogte. Doelstelling 10-september -2016 aan de start en uiteraard te finishen.
Een sportieve vriendin gaf mij een advies om als afwisseling in de trainingsopbouw eens aan spinning te gaan doen, ze had hele goede ervaring bij “Happy Sports” Monique Lubbers”. Die boodschap kwam bij mij binnen, een doordenkertje, zo kon ik bij mogelijke of dreigende overbelasting, bij het hardlopen, beperken c.q. voorkomen. Ik ben na een kennismaking in oktober 2015 bij “Happy Sports” Monique Lubbers, na het volgen van een proefles, begonnen met een wekelijkse spinningsles, gehouden door enthousiaste instructeurs. Na enkele weken ontdekte ik dat het een goede combi was en stelde mijn trainingsschema daarop bij. Hierop volgend raakte ik er steeds meer van overtuigd dat, om de “Jungfrau Marathon” verantwoordt te lopen er iets aan krachttraining moest gebeuren. Ik zag immers een enthousiast team instructeurs bij “Happy Sports”.
Bij “Happy Sports” maakte ik kennis met Jauke van Klinken van “FIT BY JAUKE”. Er volgde een intake waarbij Jauke heel kritisch naar mijn fysieke gesteldheid heeft gekeken. Hij wist mij ervan te overtuigen dat ik met behulp van krachttraining mijn algehele spierkracht beter in balans zou kunnen krijgen. Met name door te werken aan mijn core stability (rompspieren) zou mijn doelstelling nog verantwoorder bereikbaar zijn. We kwamen tot overeenstemming en er werd een personal coaching traject afgesproken over de periode februari tot met augustus 2016. Gedurende deze periode heb ik duidelijk ervaren dat er vooruitgang werd geboekt, en dat de algehele spierkracht in juiste balans toenam. De kritische en motiverende coaching van Jauke, bij het op juiste en correcte wijze uitvoeren van de oefeningen, heb ik als zeer prettig ervaren.
Deze goede voorbereiding heeft als resultaat gehad dat ik op 10 september 2016 aan de start van de “Jungfrau Marathon” kon verschijnen en vervolgens met gezonde spierpijn en een fantastisch gevoel kon finishen.

Jauke bij deze nog eens bedankt en veel succes met je bedrijf “FIT BY JAUKE“

P.S.
Naast bovenstaande bedank ik in het bijzonder mijn vrouw, Joyce, die mij wederom de ruimte heeft gegeven voor de vele trainingsuren. Daarnaast bedank ik ook mijn motiverende vriendenkring en collega´s.

Dick Ottens


Robin Haandrikman

Na een goede massage zijn mijn rugklachten weg! Jauke geeft goede tips en oefeningen waar je veel aan hebt.